MERSİN / SİLİFKE - Çilek Anaokulu

Çilek Anaokulu Güvenli İnternet Kullanım Kuralları

SİLİFKE ÇİLEK ANAOKULU

GÜVENLİ İNTERNET KULLANIM KURALLARI

1. Okul personeli ve öğrencilerin resimleri internette herkese açık ortamlarda yayınlanamaz.
  2. Projelere katılacak her bir öğrencinin ailesinden veli izin formu alınır.
  3. Öğretmen ve öğrencilerin kişisel bilgileri sosyal medyada paylaşılamaz.
  4. Öğrencilerin yüzleri yayınlanacak şekilde video veya fotoğraf çekilemez.
  5. Öğretmenler youtube'a fotoğraf yüklerken liste dışı ayarını seçmelidir.
  6. Öğrenciler okulda proje için sadece Milli Eğitim Bakanlığı denetimindeki internet ağını kullanabilirler.
  7. Okul içerisinde proje için bile olsa sadece öğretmenin kayıt cihazları kullanılabilir.
  8. Okulumuzda Güvenli İnternet Günü kutlanmaktadır.
  9. Güvenli İnternet Günü çerçevesinde, şubat ayının ilk haftasında velilere ve öğrencilere bilgilendirme toplantıları yapılır. Bunun için Emniyet Müdürlüğünden görevli memurlar gelir öğrencilere bilgilendirme yaparlar. Güvenli internet ile ilgili pano hazırlanır. Her sınıfta bilgilendirme yapılır.
  10. Her veli toplantısında velilere e-güvenlik konusunda bilgilendirme yapılır.
  11. E güvenlik politikamız Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan güvenli internet çerçevesi dahilindedir.
  12. Okuldaki herkes fotoğraf ve video içeriğini sosyal medyada paylaşmanın etkilerini bildiğinden, öğrencilerin tam adı, yaşı veya diğer kişisel bilgileri web sitesinde bir fotoğraf ile birlikte yayınlanmaz.
  13. Okulumuzda cep telefonları ders esnasında kapalı konumda tutulmakta, eTwinning projesi yapan arkadaşlar proje çalışmaları amacıyla gerektiği takdirde kullanmaktadır.

Yayın: 30.01.2023 - Güncelleme: 30.01.2023 21:07 - Görüntülenme: 88