T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / SİLİFKE - Çilek Anaokulu

'Little Hands Big Dreams' eTwinning projemiz

Okulumuzu ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mustafa Sezgin'e 'Little Hands Big Dreams' eTwinning projemizin tanıtımını yaptık. 

Okulumuz öğretmenlerinden Hülya Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Mustafa Sezgin'e kurucusu olduğu 'Little Hands Big Dreams' adlı eTwinning projesinin tanıtımını yaptı. Projenin içeriği ile ilgili bilgiler verdi. 09-02-2022

Eğitimin ilk basamağı olan okul öncesi eğitim, çocuğun 0-6 yaş dönemini kapsar ve sonraki dönemlerde önemli rol oynar; Fiziksel, sosyal-duygusal, zihinsel, psikomotor ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı ve kişiliğin şekillendiği bir süreçtir. Meslek seçimi insanların toplumdaki yerini, yaşam standartlarını ve sosyal çevresini belirleyen çok önemli bir süreçtir.

Projemiz ile 4-6 yaş arası okul öncesi öğrencilerimize geçmişte yaygın olarak yapılan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş olan meslekleri ve günümüz mesleklerini tanıtmak, geleceğin meslekleri hakkında da fikir sahibi olmaları sağlamak hedeflenmektedir. Çocukları erken yaşta farklı meslek grupları ve çalışma alanlarıyla tanıştırmak, onları geleceğe hazırlamak ve ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlamak birinci önceliğimizdir. Projemizde meslek tanıtımına yönelik çeşitli sanat etkinlikleri, kodlama etkinlikleri, müzik, drama, oyun etkinlikleri ve bazı yapay zeka uygulamaları ile ilgili etkinlikler uygulanacaktır. Ayrıca bazı web 2.0 araçları tanıtılacaktır. Proje aralık ayında başlamıştır ve nisan ayında sona erecektir. 09-02-202209-02-202209-02-2022Türkiye'den 10, Polonya'dan 1, Bulgaristan'dan 1, İtalya'dan 4, Romanya'dan 1, Litvanya'dan 1 ve Yunanistan'dan 1 olmak üzere toplamda 19 öğretmenle birlikte yürütülmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.02.2022 - Güncelleme: 30.01.2023 12:46 - Görüntülenme: 265
  Beğen | 29  kişi beğendi